“Ik geloof dat er een natuurlijke connectie bestaat tussen schoonheid, mode en gezondheid.”

De vraag naar dit merk, met Ecologisch Label, steeg omdat meer en meer bewuste consumenten en kappers naar een gezonder alternatief voor de vele schadelijke haarproducten zochten. 

De keuze tussen gezond haar en een gezonde omgeving is een keuze die je niet moet nemen als je met Zenz Organic werkt. Zij ijveren voor een duurzame schoonheidsindustrie met respect voor consumenten, werknemers en ons milieu. De producten bevatten geen SLS, MI, parabenen, PPD, PTD, resorcinol, ammonial en microbeads. 

Alle producten zijn gemaakt van de meest fijne en zuivere natuurlijke ingrediënten zoals organische, koudgeperste avocado-olie en organisch gezuiverde aloë vera. Ze worden geproduceerd onder strikte vereisten en een groot deel van de producten zijn volledig veganistisch. Geen van hen is getest op dieren en elke verpakking is gemaakt van bioafbreekbaar PE.

Nordic Swan Ecolabel

Cosmetische producten komen in direct contact met huid en haar. Daardoor ontstaan er allergieën. Het is daarom verboden om, behalve voor een zeer gelimiteerde hoeveelheid parfum en allergenen toe te voegen aan Swan gelabelde cosmetische producten. Stoffen die op de EU lijst staan van mogelijke hormoonontregelaars, inclusief parabenen, zijn ook verboden. In aanvulling op de milieu- en gezondheideisen zijn er ook de eisen om het gebruik van de verpakkingen te verminderen en te zorgen voor de kwaliteit van het product.

Allergie Certificaat

Is een internationaal allergie label. Dit streeft ernaar om huidvriendelijke producten aan te bieden aan de consument. U zal nooit parfum of allergene conserveermiddelen, zoals MI, in Allergie Gecertificeerde producten vinden.